Taksiyrittäjälle Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan 1.luokan mitali

Rukahovissa vietettiin edeltävänä lauantaina 20.11.2021 juhlien juhlaa, kun taksiyrittäjä Matti Pohjolalle luovutettiin Suomen Tasavallan presidentin myöntämä Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan 1.luokan mitalin kultaristein.

Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnassa on viisi luokkaa: suurristi, I luokan komentajamerkki, komentajamerkki, I luokan ritarimerkki ja ritarimerkki. Lisäksi ritarikunnalla on ansioristi sekä kolme mitaliluokkaa: ansioristi, I luokan mitali kultaristein, I luokan mitali sekä mitali.

Mitalin luovuttivat Taksiliiton pj Kai Andersson, Kuusamon kaupungin johtaja Jouko Manninen sekä Kuusamon taksiautoilijat ry:n sihteeri Maarit Korpua. Kuvassa myös Matin puoliso Tanja Pohjola.

Mitali on myönnetty jo 6.12.2020 mutta koronatilanteen ja rajoitusten vuoksi mitalin luovutusjuhla päästiin pitämään vasta tämän vuoden lopulla.

Pohjolan Matti on pitkäaikainen taksialan ammattilainen, jonka hallitus- ja kehitystyö alalla on ollut merkittävää. Pohjola on toiminut myös mm. Kuusamon yrittäjien puheenjohtajana ja toimii edelleen niin matkailu-, kuin taksialan kehittäjänä ja rakentajana Kuusamossa.

Matti Pohjola ja vaimonsa Tanja Pohjola. Tanja Pohjola on matkailualan ammattilainen ja pyörittää Matin kanssa yhteistä Pohjolan Pirttiä & Kievaria.

Pohjolan Matti toimii myös Otaxin brändiryhmässä ja tekee muutoinkin tiivistä yhteistyötä muiden Otaxi-yhtiöiden kanssa. Onnittelemme Mattia näin koko Otaxin puolesta upeasta, pitkästä ja tuloksellisesta työstä niin taksi- kuin matkailualan parissa!