OTAXI Kelataksi

Kela on kilpailuttanut sairausvakuutuksesta korvattavat taksimatkat ja -palvelut koko maassa. Kela haki jokaiselle kilpailutusalueelle kahta palveluntuottajaa huolehtimaan Kelan korvaamista taksimatkoista ja hoitamaan kokonaisvastuullisesti suorakorvausmenettelyä. Jatkossa asiakkaalla on mahdollisuus valita, kummalta kilpailutusalueen palveluntuottajalta Kelan korvaama matka tilataan. 

1.1.2022 alkaen taksipalveluita järjestää yhteensä 14 palveluntuottajaa 17:llä eri kilpailutusalueella. Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalle on kilpailutuksessa valittu Pohjois-Suomen Taksi Oy ja Tampereen Aluetaksi Oy. Pohjois-Suomen Taksi Oy:n omistavat paikalliset, autoilijoiden omistamat, Otaxi-laatuun sitoutuneet välitysyhtiöt. Nämä yhtiöt sitoutuvat Otaxi Kelataksin brändin nimissä tuottamaan samaa luotettavaa laatua ja paikallista palvelua, jota jokainen Otaxi-brändin alla palveleva autoilija on sitoutunut jo tähänkin asti tuottamaan.

Otaxi Kelataksi tuottaa Kela korvaamat taksimatkat Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntien alueella – kuten jo yli kymmenen vuoden ajan. Oulun alueella käytössö on yli 300 taksia ja Kela-asiakkaille sekä terveydenhuollon yksiköille luotettava autan saatavuus. Lisäksi käytössä on kattava määrä inva- ja paaritaksikalustoa. Otaxi-autot ovat tuttuja, keltakattoisia takseja. Kaikki kuljettajamme ovat koulutettuja ja palvelevat tunnistettavalla Otaxi-vaatetuksella.

Otaxi Oulu hyväksyy välitykseensä ns. ”blanco-autoja”, joita ei teipata. Näissä autoissa voi olla usean välitysyhtiön välityslaitteet. Autoihin ei välitetä Otaxin ns. normaalikyytitilauksia. Blanco-auton käyttötarkoitus on Kela-kyytien ja mahdollisesti muiden välitysyhtiöiden välittämien kyytien suorittaminen. Autoa ei voi teipata minkään välitysyhtiön väreihin ja auton ajaessa Otaxi Kelataksi -kyytejä, tulee autossa olla OTAXI -taksivalaisin. Blanco-auton liittymismaksut ja avausprosessit ovat yhtenevät muiden Otaxi välityspalvelusopimusten kanssa.