Otaxi Green ja ZERO-e
Lue
lisää
Oulu
2,00 €/puh + 0,49 €/min + pvm
Lue
lisää
Kuusamo & Ruka
1,25 €/puh + 1,00 €/min + pvm
Lue
lisää
Pohjanmaa
1,25 €/puh + 1,00 €/min +pvm

Tiesithän nämä Kela-taksista?

Mikäli sinulla on oikeus Kelan korvaamaan taksimatkaan, voit tilata taksin oman maakuntasi tilausvälityskeskuksesta.

OTAXI Kelataksi tarjoaa Kelan taksipalveluja Pohjois-Pohjanmaalla.

Voit saada korvauksen taksimatkasta, kun tilaat sen alueellisesta tilausnumerosta terveydentilasi tai puutteellisten liikenneolosuhteiden vuoksi.

Jos tarvitset Kela-taksia terveydentilasi vuoksi, tarvitset terveydenhuollon antaman todistuksen ”Todistus matkakorvausta varten” (SV 67). Säilytä todistus itselläsi 6 kuukauden ajan. Jos terveydenhuollon edustaja tilaa alueellisesta taksien tilausvälityskeskuksesta paluumatkan terveydentilasi perusteella, erillistä todistusta ei tarvita. Terveydenhuolto voi tilata Otaxi Kelataksin terveydenhuollon omasta Kela-taksinumerosta.

👉 Voit tilata itsellesi tai läheisellesi OTAXI Kelataksin numerosta maksuttomasta numerosta 0800 93377. Myös jonotusaika on maksuton.

👉 Vain Kela-taksin numerosta tilatusta matkasta voit saada korvauksen. Matkasta maksat enintään 25 euron omavastuun. Mikäli matkan kokonaissumma on esimerkiksi 15 €, maksat matkasta 15 €.

👉 Aistivammaisilla on mahdollisuus tilata taksi tekstiviestillä numerosta 18 444 151.

Lisätietoja Otaxi Kelataksin tilaamisesta täältä.

Kelan ohjeistuksia löydät Kelan sivuilta tästä.

Keski-Pohjanmaalla palvelu tuotetaan seuraavissa kunnissa: Kokkola, Kannus, Toholampi, Lestijärvi, Veteli, Kaustinen ja Perho. Kela suorakorvauspalvelut Keski-ja Pohjois-Pohjanmaalla tuottaa Pohjois-Suomen Taksi Oy.