Oulun Taksiautoilijat ry:n valta vaihtui

Oulun Taksiautoilijat ry valitsi lauantaina 14.5.2021 uuden hallituksen ja puheenjohtajan. Valta vaihtui pitkäaikaisen puheenjohtajan Kari Räihän jäädessä nauttimaan elämästä täysin rinnoin ilman puheenjohtajan tuomia vastuita ja velvollisuuksia.  ”Yhdistystoiminta on antanut minulle paljon ja kaikki tunteet ilonhetkistä lähes hermoromahduksiin on tullut koettua, mutta tämä työ on ollut minulle erittäin tärkeä, jopa sydämen asia. Kuitenkin työ on antanut enemmän, kuin ottanut – ja uusia hyviä ihmissuhteita on tullut solmittua matkan varrella”, Räihä summaa.

Yhdistyksen työ ja tarkoitus on edistää jäsenistönsä yhteistoimintaa, valvoa heidän etujansa ja kehittää taksiliikennettä.  Toimintaan kuuluvat normaalioloissa erilaiset koulutustilaisuudet, kokoukset ja tietysti virkistystoiminta. ”Yhdistystoiminta on eräänlaista edunvalvontaa, eli neuvottelua eri viranomaisten kanssa taksiliikenteen asioista”, kiteyttää Räihä.

Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin autoilija Kari Häkkilän, joka otti luottamustoimen vastaan kiitollisin ja positiivisin mielin. ”Toivottavasti pystyn olemaan luottamuksen arvoinen. Yhteistyö uuden hallituksen, sekä kentällä toimivan jäsenistön kanssa, on tärkeässä roolissa yhdistyksen eteenpäin viemisessä. Toivoisin myös, että jäsenet aktivoituisivat viestimään mielenpäällä olevista asioista myös hallituksen suuntaan. Heidän eteensä tätä työtä kuitenkin tehdään”, Häkkilä pohtii.

Häkkilä on seurannut tiiviisti Räihän toimintaa puheenjohtajana usean vuoden ajan, joten samankaltaisia ajatuksia yhdistyksen toiminnasta on väkisinkin muodostunut. ”Uskon kuitenkin, että uuden hallituksen kanssa toimintoihin tulee myös uusia näkökulmia. Ala on kokenut ja kokee suuria muutoksia, ja ne vaikuttavat väistämättä myös meidän toimiimme”, Häkkilä toteaa.

Oulun Taksiautoilijat ry:n uuden hallituksen ensimmäinen kokous pidettiin 19.5.2021
vasemmalta: Teemu Käyhkö, Petri Pernu, Tero Mäntyvaara, Harri Alasuutari, Marita Matala, Vesa Tikkanen, Ari Kiviniemi ja Kari Häkkilä

Oulun Taksiautoilijat ry:n jäseneksi liitytään täyttämällä liittymislomake, jonka sitten yhdistyksen hallitus käsittelee ja hyväksyy. Yhdistyksen jäsenenä saa koulutusta, tietoa ja neuvoja asioiden hoitamisessa. Häkkilän toiveena on, että yhdistyksen jäsenet ottaisivat rohkeasti yhteyttä tarpeen vaatiessa ja tiedustelisivat laajasti alaan liittyvistä asioista. ”Vastaan parhaani mukaan ja selvittelen lisää, mikäli tarve vaatii. Opissa minäkin tässä toimessa vielä olen, mutta hyvässä hengessä mennään eteenpäin tulevaan”, Häkkilä kertoo hymyssä suin.  

Kari Räihä siirtää vastuun uudelle Oulun Taksiautoilijat ry:n hallitukselle ja puheenjohtajalle Häkkilälle todella rauhallisin ja hyvillä mielin. Ihan kokonaan luottamustoimista Räihä ei vielä jää pois, vaan jatkaa vielä pari vuotta Suomen taksiliiton hallituksessa.  Myös Oulun Aluetaksi Oy:n hallituksessa hän vaikuttaa vielä hetken, jossa toimii tällä hetkellä puheenjohtajana.

Puheenjohtajan nuija vaihtaa omistajaa ja valta vaihtuu hyvissä tunnelmissa
Kari Häkkilä ja Kari Räihä