Otaxin yrittäjien merkittävä osakekauppa

Suorsa Taksi & Kuljetus Oy on ostanut Ilumoi Oy:n 1. toukokuuta 2021. Osakekauppa on Otaxin tähänastisen historian suurin ja osakekauppaa yritykset suunnittelivat ja tekivät yhteensä 9kk ajan.

Molempien yritysten vastuuhenkilöt istuivat Oulun Aluetaksi Oy:n toimitusjohtajan huoneessa pian kauppojen virallisen solmimisen jälkeen. Pöydässä oli paljon tyytyväisiä kasvoja ja puheensorina oli äänekästä ja positiivista. Pöydässä istuu selkeästi yrittäjiä, joilla on halua ja uskallusta tehdä, kyyditä ja palvella asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Mikä tähän kauppaan johti ja miltä nyt tuntuu?

”Asia on pyörinyt mielessä jo pitkään. Taksialan vapauduttua lähdimme Markuksen kanssa kasvattamaan yritystä, ja lopulta toteutin oman henkilökohtaisen haaveeni ja lähdin opiskelemaan sähkövoimatekniikan insinööriksi.”, kertoo Ilkka Moilanen, Ilumoi Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Ilumoi Oy:n yrittäjinä toimivat veljekset Ilkka ja Markus Moilanen.

”Ilkan kanssa olemme aina tulleet hyvin toimeen. Taksialan vapautuminen voitiin nähdä uhkana tai mahdollisuutena, ja me molemmat näimme sen mahdollisuutena. Molempien kasvattaessa yritystoimintaa rinta rinnan Otaxilla, olemme aktiviivisesti vaihtaneet kuulumisia, vinkkejä ja neuvoja yritysten välillä.”, kertoo Kimmo Suorsa. Kimmo on pyörittänyt isänsä, Jukka Suorsan, kanssa yritystä jo vuosia. Suorsa Taksi & Kuljetus Oy on toiminut vuodesta 1927 ja yrityksellä on takana neljä sukupolvenvaihdosta.
Kun Moilasen veljekset päättivät laittaa yrityksen myyntiin, tärkeää oli jo alusta, että yritys myydään hyviin käsiin. ”Haluamme jatkossakin kävellä hymyillen asiakkaitamme, kollegoitamme ja työntekijöitämme vastaan.”, kertoo Ilkka osakekaupan tärkeimmistä kriteereistä.

Osakekauppa oli harkittu, pitkään keskusteltu teko molemmin puolin, ja 9 kuukauden keskustelujen jälkeen molemmissa yrityksissä avattiin samppanjapullot. ”Olemme kaikki tyytyväisiä. Molemmissa yrityksissä työntekijöistä, autoista ja palveluista on aina pidetty hyvää huolta, eikä tämä tule jatkossakaan muuttumaan.”, kertovat Suorsan Jukka ja Moilasen Ilkka miltei yhteen ääneen. Kuten Suorsa Taksi & Kuljetus Oy tiedottaa asiasta asiakkaille ja yhteistyökumppaneilleenkin: ”Meille tärkeää on palvelun laatu. Me tulemme ottamaan molemmista yhtiöistä jo hyväksi havaitut asiat ja tavat talteen, jolloin näistä muodostuu entistä vahvempi kokonaisuus.

Kaupan mukana Suorsa Taksi & Kuljetus Oy:n kapasiteetti kasvoi 11 autosta 20 autoon, ja kuljettajamäärä 30 kuljettajasta 50 kuljettajaan. Autoista 10 autoa on esteettömiä tilatakseja. Määrä on merkittävä siinäkin valossa, että ennen taksiliikenteen vapautumista huhtikuussa 2018 Suorsat omistivat kolme autoa ja Ilumoi operoi kahdella autolla. Kasvu on ollut harkittua, vakaata ja pitkäjänteisen työn tulosta.

Vasemalta Ilkka Moilanen, Jukka Suorsa, Kari Räihä (Oulun Aluetaksi Oy, hallituksen puheenjohtaja), Kimmo Suorsa, Markus Moilanen.


Kaikki toiminnat ja puhelinnumerot pysyvät molempien yritysten alla entisellään toistaiseksi. Tulevista muutoksista ilmoitetaan niiden ollessa ajankohtaisia. Markus jatkaa alustavasti Ilumoi Oy:n toimitusjohtajana. Ilkka aloittaa sähkötyönjohtajan työt Rovaniemellä ensi viikolla, tavoitteenaan 3 vuoden sisään valmistua sähkövoimatekniikan insinööriksi. Suorsan Jukka ja Kimmo käärivät hihansa ja jatkavat samaan ahkeraan malliin, kuin tähänkin asti, vaikka Jukka vitsaileekin jäävänsä jossain vaiheessa eläkkeelle. Otaxin puolesta onnittelemme molempia yrityksiä ja toivotamme kaikkea hyvää tulevaan! Laadukas toiminta ja asiakaspalvelu tuottaa tulosta.