Heijastinpäivää vietetään 1. lokakuuta

Päivien pimentyessä on syytä kiinnittää huomiota siihen, kuinka näymme liikenteessä. Tiesitkö, että lähivaloilla ajava autoilija havainnoi heijastinta käyttävän jalankulkijan tai pyöräilijän yli 350 metrin päästä, kun taas ilman heijastinta kulkevan vain noin 50 metrin päästä. Sateinen tai sumuinen ilma huonontaa entisestään näkyvyyttä, joten heijastimen käyttö on oleellisen tärkeää. Lain mukaan jalankulkijan on käytettävä asianmukaista heijastinta pimeinä vuoden aikoina.

Liikenneturvallisuus on meille Otaxilla erittäin tärkeä ja vakavasti otettava asia. Autoilijoidenkin näkökulmasta, mitä useampi jalankulkija tai pyöräilijä käyttää asianmukaista heijastinta, sitä turvallisempaa kaikkien liikkuminen ja tilanteiden ennakointi on. Varsinkin pienten koulaisten kohdalla ennakointia helpottaa lasten näkyvyys. Olemmekin lahjoittaneet kouluille heijastimia jaettavaksi, jotta mahdollisimman moni näkyisi liikenteessä.

Lisäksi Naisjaostomme järjestää Näykkö Nää? – tempauksen yhteistyössä Pyöräsuvalan kanssa keskiviikkona 30.9, jossa jaetaan heijastimia niitä tarvitseville. Paikkana Mäkelininkadun ja Saaristokadun risteys klo 15–17.

Osallistu sinäkin heijastinpäivään käyttämällä heijastinta!