Kuusamon Taksiautoilijat saivat tunnustusta Ikämessuilla

Otaxi Ruka-Kuusamo oli mukana lauantaina 7.10.2023 järjestetyillä Ikämessuilla. Messuvieraita oli mukavasti, välillä kävijöitä oli ruuhkaksi asti! Päivä oli täynnä mukavia kohtaamisia. ”On tärkeää olla näkyvillä ja tulla lähelle asiakkaita. Näin asiakkaat saavat meille kasvot”, kertoo Maarit Korpua, joka oli messuilla edustamassa Otaxi Ruka-Kuusamoa ja myös Kuusamon Taksiautoilijat ry:tä. ”Juttua riitti laidasta laitaan, monet kertoivat muistavansa, että olen heitä kuljettanut”, Maarit lisää.

Otaxi Ruka-Kuusamon osastolla pysähdyttiin osallistumaan arvontaan ja juttelemaan taksikyydeistä. Kysymyksiä tuli muun muassa kelakyydeistä ja niiden tilaamisesta. Messuvierailla tuntui olevan hyviä kokemuksia Otaxi Kelataksista. Palveluun oltiin todella tyytyväisiä ja sitä pidettiin suuressa arvossa. ”Joitakin kysymyksiä tuli siitä, mitä tarkoittaa Otaxi, jolloin kerroimme, että me paikalliset Kuru-Taksin autoilijat olemme kaikki Otaxin brändin alla, jolloin jokainen autoilija ja kuljettaja sitoutuu samaan laatulupaukseen ja palvelu on aina kyseisen laatulupauksen mukaista. Tämä tuo turvaa asiakkaalle,” Maarit Korpua kertoo.

Ikämessuilla neuvottiin myös hyvin käytännönläheisesti, kuinka Kelataksi tilataan. ”Siinä samalla, kun jaoimme Otaxi Kelataksin numeroa, kävimme läpi myös itse tilausprosessia. Eli mitä tapahtuu, kun asiakas soittaa Kelataksin tilausnumeroon, mitä tietoja kysytään ja miten asiointi hoidetaan. Kävimme läpi sitä, että tilaukset menevät Raahen tilauskeskukseen ja siellä on aina ihminen vastaamassa puheluun, eikä meillä tarvitse robotin kanssa asioida”, kertoo Otaxi Ruka-Kuusamon taksinkuljettaja Saini Palosaari. Saini kertoo, että jostain syystä tuntuu, että taksin tilaamiseen on ihmisillä melkoisen korkea kynnys. Tuntuu, että taksin käyttöä pitää perustella muille. Sekä Saini että Maarit ovat sitä mieltä, että taksin tilaaminen pitäisi normalisoida. Taksin tilaamisesta ei tarvitse olla häpeissään tai miettiä, onko noloa tilata taksi – vaikkapa kauppa-asiointia varten. ”Monesti kuulostaa, että taksi on se viimeinen vaihtoehto, kun kukaan perheestä tai naapureista ei pääse esimerkiksi käyttämään asioilla keskustassa,” Maarit toteaa. ”Mutta sitä varten me olemme täällä, että palvellaan ja kuskataan! ” Saini Palosaari muistuttaa.

Ikämessuilla jaettiin myös Kuusamon Vanhusneuvoston myöntämä ”Vanhusmyönteinen taho 2023”-kunniakirja. Tänä vuonna kunniakirjan sai Kuusamon Taksiautoilijat Ry, jonka puheenjohtajana Maarit Korpua toimii. Perusteluina valinnalle kerrottiin muun muassa se, että kuusamolaiset taksiautoilijat ovat luotettavia ja ystävällisiä sekä antavat aina yksilöllistä, ammattimaista, kunnioittavaa palvelua ja kohtelevat vanhuksia arvokkaasti.

Vanhusmyönteinen taho 2023-kunniakirja

Saini Palosaari kertoo, että kunniakirjan vastaanottaminen oli liikuttava hetki. Saini toteaa, että taksinkuljettajan työ on monesti sitä hiljaista puurtamista, työstä ei tehdä numeroa. Tuntuu hyvältä, että tämmöinen tunnustus annetaan. ”Tämä kunnia kuuluu kaikille Kuusamon taksiautoilijoille ja kuljettajille, yhdessä tätä tehdään!” Saini summaa.

Kunniakirjan ottivat vastaan Kuusamon Taksiautoilijat Ry:n puheenjohtaja Maarit Korpua sekä Otaxi Ruka-Kuusamon autoilijat Jukka ja Saini Palosaari.