Taksahinnoittelu muuttunut

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on palveleva liikenteen ja viestinnän lupa-, rekisteri- ja valvontaviranomainen.

Traficomin uusien määräysten vuoksi takseissa on taksamittarihinnoittelu muuttunut valtakunnallisesti 1.9.2021 alkaen. Aikaisemmin taksamittari on kaikissa Otaxin autoissakin mitannut kuluttajataksaa matkan TAI ajan mukaan. Syyskuun alusta alkaen taksamittarin on koko maassa mitattava ajettaessa matkaa JA aikaa.

Myös hintatietojen esittämistapa muuttui – taksin ikkunassa olevassa hinnastossa on oltava esimerkkimatkan hinta, joka näyttää hinnan 10km ja 15min kestävän matkan osalta. Taksipalvelun hinnoitteluun liittyvä sääntely koskee vain kuluttaja-asiakkaita. Kilpailutettuja sopimuskuljetuksia tämä ei koske.

Lisätietoja Traficomin määräyksestä löytyy mm. täältä.

Tervetuloa kyytiimme jatkossakin, luotettavasti ja turvallisesti!