Kuusamon luontokohteisiin ilman omaa autoa

Kuusamossa helpotetaan ilman omaa autoa matkailevien liikkumista. Oulusta Kuusamoon tulevilta suosituilta bussivuoroilta on jatkoyhteys keskustan hotelleihin, Kuusamon Tropiikkiin ja Rukan matkailukeskukseen. Kokeilun aikana Kimppataksilla pääsee kaikkina viikonpäivinä Karhunkierroksen suosituimpiin retkikohteisiin.

OTAXI Kuusamo-Ruka kimppataksikokeilun osatoteuttaja

Tänä syksynä matkailijoille tarjotaan uutena palveluna mahdollisuutta jatkaa kohteeseen edullisella kimppataksilla bussimatkan jatkeeksi (Kuusamo-Ruka alkaen 19 €/hlö). Koko matkaketjun voi hankkia yhdellä ostolla Matkahuollon Reittihaku ja Liput -sovelluksella (lataa Apple Storesta tai Google Play-sovelluskaupasta).

Reitit ja Liput -sovellukseen tuodaan olemassa olevan julkisen liikenteen täydentämiseksi 1.9.-4.10.2020 tarjolle päivittäin edullinen Karhunkierros -kimppataksi Rukalta (09:00) Konttaisen ja Juuman Retkietapin kautta Kiutakönkäälle ja takaisin (14:00). Palvelut tuodaan esille myös Matkahuollon uudessa Web-reittioppaassa, josta kokeilun ajan löytyvät myös taksit soittotilausvaihtoehdolla.

Pilotin toteuttajina toimivat Micropolis, Naturpolis, Matkahuolto, Pohjolan Matka ja OTAXI Kuu-samo-Ruka. Mikäli pilotista saadaan hyvät kokemukset, toiminta laajennetaan. Pilotista järjestetään tiedotustilaisuus Kuusamon Tropiikissa 27.8.2020 klo 14:00-15:00 (ilmoittautumiset Tauno Korpelalle).

Älyliikenne 2020 -hankkeen lisätiedot: projektisuunnittelija Tauno Korpela, , 040 712 0257 sekä Matkahuollon Tuomo Kin-nunen, , 040 568 4507.