Ensiaputaidot ovat osa arkipäivän turvallisuutta

Otaxin laadunvalvonta pääsi jälleen palkitsemistoimiin. Tällä kertaa Otaxi-sisupuukolla palkittiin kuljettaja Matti Peltola, jonka esimerkillisestä ja rohkeasta toiminnasta voimme kaikki ottaa oppia.

Peltolan päivä alkoi kuten mikä tahansa taksinkuljettajan päivä, ja kyydissä oli sille päivälle ollut jo muutama tuttu kasvo uusien asiakkaiden ohella. Päivän kulku muuttui kuitenkin salamannopeasti, kun Peltola huomasi, että sillä hetkellä kyydissä ollut iäkkäämpi herrasmies menetti yhtäkkiä tajuntansa.

Pitkänlinjan kuljettaja ei jäänyt toimettomaksi huomatessaan asiakkaan tilanteen, vaan soitti Hätäkeskukseen ja toimi tarkoin heidän ohjeidensa mukaisesti ambulanssin tuloon saakka. Tapahtuneesta kysyttäessä Peltola kertoo, kuinka ”Häkestä annettiin hyvät ja selkeät toimintaohjeet, joiden mukaan osaa toimia vaikeassakin tilanteessa.” Peltola rohkaisee kaikkia pyytämään apua vastaavassa tilanteessa. ”Siellä ovat ammattilaiset opastamassa vaihe vaiheelta, kuinka tulee toimia.”, hän kiittelee. Hätäkeskuksen ohjeistuksella Peltola elvytti asiakasta siihen saakka, että ambulanssi pääsi paikalle ja vei asiakkaan jatkohoidettavaksi.

Kuvassa vasemmalta Kari Häkkilä (Oulun Aluetaksi Oy puheenjohtaja), Matti Peltola ja Harri Alasuutari (Otaxin Oulun laadunvalvoja).

Me kiitämme Mattia erinomaisesta toiminnasta! Ensiaputaidot ovat osa arkipäivän turvallisuutta. Erityisesti tämä nousee esille taksinkuljettajan työssä, jossa ollaan päivittäin tekemisissä erilaisten asiakkaiden kanssa. Meillä Otaxilla asiakkaiden ikähaarukkana ovat kaikki matkustajat vauvasta vaariin, ja erityisesti Kela-kyydeissä on kyseessä usein hyvinkin iäkkäitä ihmisiä.

Peltola oli hyvin otettu saamastaan tunnustuksesta, koska hän kokee tehneensä vain sen, mitä hänen tuleekin tehdä; auttaa lähimmäistä hädässä. Mutta vaikka ensiaputaidot ovat tärkeitä, on auttamiseen tarvittava rohkeus vielä tärkeämpää.