Oulun Aluetaksi on nyt Otaxi

Oulun Aluetaksi Oy julkaisee lauantaina 29.4. uuden aputoiminimensä Otaxi. Samassa yhteydessä myös taksipalvelun kuluttajille Oulun katukuvassa näkyvä ilme muuttuu dramaattisesti.

Asiakkaille suunnattu lanseeraus järjestetään lauantaina 29.4. klo 12 alkaen Kauppurienaukiolla (Kauppakeskus Valkean eteläinen sisäänkäynti). Tarjolla on vappuisia herkkuja – ja tietysti takseja. Lauantain ja sunnuntain 29.–30.4. aikana asiakas voi hyvällä tuurilla saada myös ilmaisen kyydin. Neljä uutta Otaxi-teipattua taksia tarjoaa lauantaina ja sunnuntaina klo 17–20 ilmaisen matkan aina 20 euroon asti, kun tilaus osuu teipatun auton kohdalle.

Katukuvassa loputkin autot tulevat muuttumaan nopeasti, toimitusjohtaja Vesa Tuunainen kertoo.

”Muut autot muuttuvat Otaxeiksi niin nopeasti kuin teippifirman pojat vain ehtivät niitä valmiina hallista ulos tuuppaamaan.”

Uusi ilme tavoittelee tuttuja mielikuvia taksista. Kuluttajat ovat tottuneet maailmalla matkustellessaan ja median välityksellä tietynlaisiin, hyvin tunnistettaviin takseihin. Uudistettu ilme viestii myös Ouluun saapuville matkailijoille heti lentokentällä, että nämä autot ovat turvallisia, oikeita takseja, joiden kyytiin uskaltaa nousta.

”Halusimme takseille yhtenäisen ilmeen, joka erottuu selkeästi. Suomessa on poikkeuksellisesti totuttu ns. mustiin autoihin, mutta uskomme, että tämä ajatusmalli kaipaa ravistelua. Jos vaikkapa kysyt lapselta, minkä värinen paloauto on, hän tietenkin vastaa, että punainen. Jos taas kysyt, että minkä värinen on taksi, hän sanoo, että keltainen. Keltainen on luotettavien taksien pitkälti globaali väri, joka tunnistetaan. Tältä pohjalta kehittyi sitten oma ilmeemme.”

Totuteltavaa uuteen ilmeeseen on ollut myös taksiyrittäjillä ja kuljettajilla.

”Kyllähän reaktiot aluksi olivat laidasta laitaan, mutta uutta brändiä on rakennettu yhdessä, maltilla ja ajan kanssa. Hyvien perustelujen kautta mielipiteet myös siellä ovat pikkuhiljaa kääntyneet. Itse kullekin ratin takana töitä tekevälle alkaa hahmottua ymmärrys siitä, että meidän täytyy näyttää yhtenäiseltä ja toimia yhtenäisesti, jotta pystymme aidosti kilpailemaan muuttuvassa ympäristössä.”

Oulun Aluetaksi haki nimikilpailun kautta uutta nimeä jo vuoden 2016 puolella. Voittaja näkeekin nyt viimein oman ehdotuksensa taksien kyljissä.

”Nimeä täytyi pureskella huolella ja ajan kanssa, jotta pystyimme sanomaan, että tässä se varmasti on.”

Oulun alueen oikea taksi on Otaxi. Lähes 300 autoa ja sadat luotettavat ammattikuljettajat ovat palveluksessasi. Ota taksi – tilaa Otaxi!

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Vesa Tuunainen
Puh. 0400-409 906