Tietoa

OULUN ALUETAKSI OY

OTAXI on Oulun seudun oikea taksi. Se tuottaa taksintilauspalvelut Oulun (Oulu, Oulunsalo, Haukipudas, Kiiminki, Ylikiiminki, ja Yli-Ii), Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Tyrnävän ja Muhoksen kuntien alueelle.

Yhtiö on perustettu 1990 ja sen omistavat 100% taksiautoilijat. Yli 300 autoa ja sadat luotettavat ammattikuljettajat ovat palveluksessasi. OTAXI-brändiin kuuluu lisäksi Pohjanmaan Taksi Oy ja KuRu-Taksi Oy, joiden kautta käytössäsi on kaiken kaikkiaan yli 550 laadukasta OTAXI-taksiautoa.

Kyytien välitys autoihin hoidetaan DDS Digital Dispatch Oy:n (ent. Mobisoft Oy) toimittamalla julkista verkkoa siirtotienä käyttävällä Taxibook-kyydinvälitysjärjestelmällä.

 
Henkilötaksit

257 kpl


Tilataksit

52 kpl

Kauttamme myös mustat edustusautot
sekä karaoke- ja Singstar-taksit!

Ota yhteyttä

Historiaa

Suomessa taksiautoilun aloitti ensimmäisenä Karl Wilhelm Nyberg Oulussa 4.5.1906

Säännöllistä vuokra-autoliikennettä on Oulussa ollut vuodesta 1914, jolloin alkoi liikennöidä vakituisesti useampia yrittäjiä. Liikennöinti jouduttiin kuitenkin lopettamaan talvien ajaksi, teistä ja kalustosta johtuen.

Yhdistyksen perustava kokous pidettiin 7 päivänä helmikuuta 1926 ja nimeksi hyväksyttiin Oulun Autoilijat. Yhdistyksen perustivat henkilö- ja kuorma-autoliikenneluvan omaavat henkilöt.

1946 henkilöliikenne ja kuorma-autoliikenne erkanivat omiksi yhdistyksikseen ja näin nykyisessä muodossa toimiva yhdistys otti ensiaskeleensa.

15.9.1967 ula-keskus A-vakuutuksen toimiston yhteyteen ja radiopuhelinliikenteellä hoidettu taksinvälitystoiminta Oulussa alkoi. Sittemmin yhdistys osti omat tilat jossa keskustoiminta jatkui aina Oulun Aluetaksi Oy perustamiseen saakka 1991.

Yhdistyksen pääasiallinen tehtävä nykyisin on laatia ajovuorolista, joka tällä hetkellä ajovuorolista on kuukausi- ja päiväkohtainen. n. 200 autoa on jaettu 24 ryhmään. Ajovuorolista on minimilista.

Ajovuoromestareiden toiveena olisikin, että yritykset, tapahtumien järjestäjät yms. ilmoittaisivat yhdistykselle aina etukäteen tilaisuuksista joissa taksintarve mahdollisesti hetkellisesti kasvaa.

Yhdistyksen sisällä toimii Urheilu- ja huvitoimikunta erittäin aktiivisesti ja aina SM-tasolla on viimevuosina menestystä niitetty kaukalopallossa, haulikkoammunnassa, keilailussa ja golfissa. Lisäksi harrastetaan pesäpalloa, jalkapalloa ja järjestetään erilaisia koko perheen urheilu- ja vapaa-ajantapahtumia pikkujouluineen.

Yhdistyksen jäsenmäärä vuonna 2016 oli 177.

Kerran vuodessa pidettävä jäsenkokous valitsee jäsenistöstään joka toinen vuosi puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan aina kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Lisäksi hallitukseen kuuluu kuusi varsinaista jäsentä, joista puolet ovat vuosittain vaihtovuorossa. Hallitus valitsee keskuudestaan ajovuoromestarit jotka laativat edellä mainitun ajovuorolistan.

Oulun Taksiautoilijat ry hallitus

Puheenjohtaja: Kari Räihä 0400-409903
Varapuheenjohtaja: Teemu Käyhkö 0400-920530
Jäsenet: Kari Häkkilä, Kari Isohätälä, Tero Mäntyvaara, Juha Roininen, Vesa Tikkanen
Sihteeri: Ari Kiviniemi 044-3581611

Varajäsenet: Harri Alasuutari, Sami Tillman

Yhteystiedot

Oulun Aluetaksi Oy
Teknologiantie 1 B 103
90590 OULU

(+358) 08-370 073

Ville-Veikko Pohjola, toimitusjohtaja
puh. 050-380 0580

Hilkka Joensuu, toimistosihteeri
Piia Sandholm, asiakkuuspäällikkö
Sanna Siuruainen, palvelupäällikkö
puh. 08-370 073

email: toimisto(a)otaxi.fi
henkilökohtaiset osoitteet: etunimi.sukunimi(a)otaxi.fi

 

Aukioloajat

Toimisto palvelee arkisin seuraavasti:
ma–to 7:30–15:00
pe 7:30–13:00

 

Oulun Aluetaksi Oy hallitus

Puheenjohtaja: Kari Räihä 0400-409903

Jäsenet: Teemu Käyhkö
Kari Häkkilä
Ari Kiviniemi

Ympäristökuntien jäsenet:
Haukipudas: Topi Isojämsä
Kempele: Katri Holma
Kiiminki: Jarno Junnonaho

 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä